+36 30 095 2701

uh.ravsavofpen@ofni

A második Hálózati Műhelynap

Második alkalommal, ezúttal Agyagosszergényben került megrendezésre a Hálózati Műhelynap sorozat, mely a Kárpát-medencei Népfőiskolai Hálózat dunántúli tagjainak kezdeményezésében valósul meg, hónapról hónapra, különböző helyszíneken.

A Hálózati Műhelynap sorozat első, vasvári alkalmát követően ezúttal az agyagoszergényi Közi Horváth József Népfőiskolán találkoztak a tatai, mezőörsi, kápolnásnyéki, kiscsőszi és vasvári népfőiskolák képviselői, illetve ezúttal a tokaji és martosi népfőiskolák is jelen voltak. munkatársai. Szalai Viktor a házigazda népfőiskola vezetője köszöntötte a résztvevőket, ezután pedig megkezdődött a szakmai program. Az előzetes terveknek megfelelően és az első alkalom mintájára, először egy alapos betekintést lehetett nyerni a házigazdák mindennapi tevékenységébe, működésébe. A kiváló ebédet követően, már interaktívabban, igaz műhelymunkaként folyt tovább a program. A hálózati működés hatékony tervezése mellette ismét sor került speciális témák feldolgozására és megbeszélésére is. A műhelynapon részt vett a lakiteleki népfőiskola képviseletében Kárpáti Árpád szakmai vezető is, aki ifjúsági kérdések mellett, a népfőiskolai mozgalom identitásának kérdéséről és fontosságáról is beszélt.

A Hálózati Műhelynap ezen alkalmán, habár még csak a második találkozó volt, már érezni lehetett, hogy egyre gördülékenyebben zajlik a közös munka, és kezdenek körvonalazódni azok az együttműködési lehetőségek, amik gördülékenyebbé, hatékonyabbá és sikeresebbé tehetik a népfőiskolák mindennapjait. A Hálózati Műhelynap sorozat következő helyszíne pedig a kiscsőszi Hunyor Népfőiskola lesz, folytatás tehát november 14-én!

További hírek

Meseíró pályázat diákoknak – 2024

A Vasvár Népfőiskola Meseíró pályázatot hirdet, általános iskolás 5-8. évfolyamos diákok 3 fős csapatai számára.         A jelentkezők által beküldött pályázatokat a Vasvár Népfőiskola szakmai

Népfőiskolai Filmklub