+36 30 095 2701

uh.ravsavofpen@ofni

2024 márciusában Sopronkövesden zajlott a regionális Tájháztalálkozó.

A régió három megyéjéből, Vas, Zala és Győr-Sopron megyéből érkeztek a tájház és helytörténeti gyűjtemények vezetői, akik a nap folyamán szakmai előadásokat hallgathattak meg, többek közt a gyűjtemények nyilvántartásáról, a tájházak körüli közösségek fontosságáról és a Népi Építészeti Program tájházak fejlesztésére szolgáló lehetőségéről.

Majd Sopronkövesd polgármestere, Fülöp Zoltán a résztvevőket körbe vezetve mutatta be a település értékeit, a jelenleg zajló fejlesztéseket.

A délután a helyi tájház bemutatásával telt, Menyhárt Ildikó tájházvezető mutatta be a működést, és a programokat.

A nap folyamán közös kiállítás terve fogant meg, szakmai együttműködés, tanácsadás, illetve egyéni szakmai problémák felvétésére is sor került.

A Vasvári Népfőiskola részéről felmerült, hogy szívesen szervezi meg és ad helyet a tájházas témájú képzéseknek a jövőben.

További hírek

Meseíró pályázat diákoknak – 2024

A Vasvár Népfőiskola Meseíró pályázatot hirdet, általános iskolás 5-8. évfolyamos diákok 3 fős csapatai számára.         A jelentkezők által beküldött pályázatokat a Vasvár Népfőiskola szakmai

A második Hálózati Műhelynap

Második alkalommal, ezúttal Agyagosszergényben került megrendezésre a Hálózati Műhelynap sorozat, mely a Kárpát-medencei Népfőiskolai Hálózat dunántúli tagjainak kezdeményezésében valósul meg, hónapról hónapra, különböző helyszíneken. A

Népfőiskolai Filmklub