+36 30 095 2701

uh.ravsavofpen@ofni

Varázsolja el szeretteit fondorlatos újdonságokkal

Amikor a szívünket-lelkünket beleadjuk az ételek és más finomságok elkészítésbe, akkor is jól jön egy kis fortély, szakmai fogás, amitől az eredmény még tetszetősebb, finomabb, szívet melengetőbb lesz.

Az élményprogramjainkon elsajátított technikákkal finomabbnál finomabb ételeket, süteményeket, italokat fog készíteni, remek hangulatban, kiváló szakemberekkel. Inspirálódjon, és megtanul mindent úgy elkészíteni, hogy az otthon is sikerüljön!

A tanfolyamok kis létszámúak, nekünk az Ön sikere a fontos.

A hangulat remek, a program pedig több mint kellemes időtöltés! Ráadásként még a hálás és boldog mosoly is az Öné lesz.

Válasszon közelgő programjaink közül!

Tradicionális húzott rétes 

Az olasz konyha varázsa 

Olasz pizza házilag

Grillázs fortélyok kezdőknek

Kézművessajt-készítés 

Kovászoskenyér-készítés
 

Fermentálás házilag

Macaron készítés kezdőknek

Kürtőskalács készítés 

Kézműves bonbonkészítés

Kézműves sör készítése 

-IPA, Guinnes-

Tradicionális húzott rétes 

szeptemberi kurzus

Karácsonyi mézeskalács díszítés 

Kézműves sörkészítés

– IPA, Guinnes –

Kovászolt Római pizza  & Rozmaringos Focaccia

Kiket várunk programjainkra?

Akár teljes kezdőket, előzetes tapasztalat nélkül

A gasztronómia szerelmeseit

Felfedezőket, akik szívesen ismerkednek újdonságokkal

Azokat, akik a tradicionális konyha ízeit keresik

Ajándékötletként válassza az Ízes Vidék Gasztroműhely utalványát!

A programok helyszíne az Ízes Vidék Gasztroműhely Oszkóban

Visszajelzések résztvevőinktől

Nagy öröm számunkra, hogy résztvevőink akár több tíz, száz kilométert utaznak, hogy részt vehessenek programjainkon

Tudnivalók a programokról

A workshopokkal kapcsolatos bővebb információt a lenti leírásoknál találja meg.

A kurzusok jellemzően 3-4 órás időtartamúak. Bizonyos programok több alkalmasak, ezt kérjük a megrendelés előtt nézzék meg.

A részvételi díj bruttó ár, a tanfolyamok ára tartalmazza:

  • az elméleti oktatással egybekötött gyakorlati munkát,
  • a termékek elkészítéséhez szükséges összes eszközt és alapanyagot,
  • a tanfolyami oktató anyag írásos leírását,
  • helyszíni frissítő fogyasztását.

Tradicionális húzott rétes készítés

Hagyományos ízek – sütés workshop

Időpont:

2024. november 23. (szombat) 09:00–13:00
-BETELT-

2024. december 14. (szombat) 09:00–13:00
-BETELT-

2024. május 10. (péntek) 15:00-19:00

-BETELT-

2024. június 8. (szombat) 09:00-13:00

A paraszti ünnepek nélkülözhetetlen süteménye volt. Az 1700 évek közepétől készítik, a 20. század elejére országosan elterjedt.
Hajszálvékonyra húzott, ropogós tésztarétegek, gazdagon töltelékkel, aranybarnára sütve. A jó rétest mindenki szereti!
Mentsük meg és tanuljuk meg minél többen a lassan feledésbe merülő vidéki házi húzott réteskészítés titkát. A tésztakészítés fortélyait, a töltelék sokféleségét.
Édes vagy sós? Hogyan nyújtsuk? Hogyan tekerjük? Mikor nem szakad el a tészta? Hogyan süssük ropogósra?
 
Élményprogramunkon mindenki készít, kóstol és természetesen csomagolhat is az elkészült finomságokból. Kérjük a résztvevőket, hogy tálcát hozzanak magukkal!
 
 

Oktató: Séfelné Horváth Ilona és Sejber Alinka
Részvételi díj: 14.000 Ft

Az olasz konyha varázsa
Utazás a hagyományok és ízek világában

Nemzetközi konyha

Időpont:

2024. november 16. (szombat) 10:00–18:00
-BETELT-

2024. március 16. (szombat) 9:00 – 13:30

2024. március 16. (szombat) 9:00 – 13:30

Amikor az olasz konyhára gondolunk, könnyű csupán a receptekre koncentrálni. Azonban, ha csak erre korlátozzuk a figyelmünket, elveszítjük az értékének egy lényeges részét. Az olaszok számára az étkezés egy rituálé, egy fontos pillanat, ahol minden részlet számít, az asztalterítéstől kezdve az ételek kiválasztásáig.

Az olasz gasztronómiai kultúra egyik alapvető aspektusa az ebéd és a vacsora közötti változatosság. Egy olasz soha nem eszik ugyanazt ebédre és vacsorára, és az ételek az évszakok szerint változnak: a nyári ételek frissítőek és könnyűek, míg a téli ételek gazdagabbak és laktatóbbak. Ezenkívül az étkezések gyakran társaságban zajlanak. A családok együtt étkeznek meghatározott időpontokban, megteremtve ezzel a közösség és a megosztás légkörét.

Menù (menü):

  1. L’antipasto (előétel): Antipasto di frutta autunnale a sorpresa (meglepetés őszi gyümölcsös előétel)
  2. Il primo piatto (első fogás): Ragù alla Bolognese (Bolognai ragu, friss tésztával)
  3. Il secondo piatto (főétel): Brasato al Barolo (Barolo borban párolt marha, polentával)
  4. Il dolce (desszert): Napoleone in bicchiere (Napoleon torta pohárkrém)

Az ételekhez választott olasz borok és prosecco kóstolása is a program része. Természetesen nem kötelező, de aki szeretné, gondoljon a közlekedésre!

Oktató: Szabó József & Christian Zanchetta
Részvételi díj: 22.000 Ft

Olasz pizza házilag

Nemzetközi konyha

Időpontok:

2024. október 12. (szombat) 10:00–18:00
-BETELT-

A jó pizza a tökéletes alapnál kezdődik. Pizzasütés otthon, könnyen, gyorsan. Tanulj meg igazi olasz pizzát sütni nálunk!
 
A workshopot Szabó József vezeti, aki nem csak pizzát tud sütni, hanem egy firenzei szakácsiskolában beavatást nyert a toszkán konyha rejtelmeibe is.
Társa Christian Zanchetta a Séfek séfe egykori versenyzője és más televíziós főzőműsorok rendszeres szereplője. Egy nap alatt megismerkedhetsz a minőségi olasz alapanyagokkal, a tészta elkészítésének technikáival, és a sütés folyamatával.
8 féle tradicionális olasz feltétet készíthetsz el oktatóink irányítása mellett és kóstolhatsz meg programunk során.
 
Garantáljuk, hogy élményekben gazdag, ízletes utazásban lesz részed, amelynek során megismerheted a pizza szeretetének és szenvedélyének világát.
 

Oktató: Szabó József & Christian Zanchetta
Részvételi díj: 22.000 Ft

Grillázs fortélyok kezdőknek
Hogyan készül a pörkölttorta?

Hagyományos ízek – sütés workshop

Időpont:

2024. november 15. (péntek) 15:00–17:00

A grillázsból készült édesség látványos, különleges és roppant ízletes.

Tanfolyamunkon sajátítsd el a klasszikus alaptechnikát! Készíts grillázs virágot, amit magaddal is vihetsz!

Ismerd meg a pörkölttorta eredetét, készítésének titkait és a formázás lehetőségeit.

Élményprogramunkon mindenki készít, kóstol és természetesen csomagolhat is az elkészült finomságokból. Kérjük a résztvevőket, hogy dobozt hozzanak magukkal!

Oktató: Kovács Szilvia
Részvételi díj: 15.000 Ft

Kézművessajt-készítés
Zöldfűszeres lágysajt, grillsajt, gyúrt parenyica

Kézműves gasztroprogram

Időpont:

2024. november 30. (szombat) 10:00–15:00

2024. május 11. (szombat) 14:00 – 19:00

-BETELT-

2024. április 13. (szombat) 14:00 – 19:00

-BETELT-

Érdeklődsz a sajtok különleges világa iránt? Tarts velünk!

A közös műhelymunkán a résztvevők megismerkednek a sajtkészítés alapjaival.
Oktatópárosunk segítségével pedig mindenki elkészítheti az alábbi 3 különleges sajtot:
friss zöldfűszeres lágysajt, grillsajt és gyúrt parenyica.

A program során kóstolót is biztosítunk a résztvevők számára.

Oktatók: Balogh Viktória és Riegler Róbert
Részvételi díj: 21.000 Ft

Kovászoskenyér-készítés

Kézműves gasztroprogram

Időpontok:

2024. november 09. (szombat) 09:00–13:00
-BETELT-

2024. május 4. (szombat) 09:00-13:00 

2024. június 15. (szombat) 09:00-13:00

2024. augusztus 10. (szombat) 09:00-13:00

Semmi sem hasonlít a meleg, frissen sült cipó első falatjához, és még jobb, ha saját magad készítetted.

Csatlakozz hozzánk, és sajátítsd el a kovászos kenyérsütés rejtelmeit!
A tanfolyam során megtanulhatod a kovász készítését, etetését, és az igazán finom kovászos kenyér elkészítését. Továbbá formázási technikákat és a sütés előtti metszéseket.

Kérjük, egy tálat és egy konyharuhát hozz magaddal!

Oktató: Harmath Éva
Részvételi díj: 13.000 Ft

Macaron készítés kezdőknek

hagyományos ízek – sütés workshop

Időpont:

2024. november 22. (péntek) 15:00–19:00
-BETELT-

2024. november 29. (péntek) 15:00–19:00
-BETELT-

2024. december 07. (szombat) 09:00–13:00
-BETELT-

Repülj velünk Párizsba: Macaron készítés kezdőknek
Ha érdekel, hogyan készül a méltán híres, de kissé hírhedt macaron, akkor gyere és tölts el egy délelőttöt a csodaszép Vasi Hegyhát szívében található oszkói Gasztroműhelyben! A jó hangulat, a vidámság és a hasznos tudás garantált.

Minden jelentkező egyénileg elsajátíthatja a macaron készítés fortélyait, emellett pedig megtanulunk ganache-t is készíteni, ami a macaron igazán finom, eredeti tölteléke.
A tanfolyam során kitérünk az esetleges hibákra, buktatókra, minden apró részletre, amelynek birtokában profi macaront tudsz készíteni.

A workshop végén természetesen nem maradhat el a kóstoló csomagolása sem, mellyel elvarázsolhatod családodat, barátaidat. Ehhez kérünk, készülj megfelelő légmentesen zárható dobozzal.
Szeretettel várunk!
 

Oktató: Sznopek Veronika, cukrász, a Mestercukrász gasztroreality győztese.
Részvételi díj: 16 000 Ft

Kézműves sör készítése

-IPA, Guinnes-

 Kézműves gasztroprogram 

Időpont: (2 alkalom)
1. alkalom: 2023. október 21. (szombat)
09:00-17:00
2. alkalom: 2023. november 4. (szombat)
09:00-13:00

 
A színe, az íze vagy a habja?
Mi a tökéletes sör titka?
 
Várunk egy rendkívül izgalmas 2 alkalmas kurzuson, ahol sörfőző mesterünk bevezet a házi sörfőzés titkaiba. A programon készül IPA jellegű sör (India Pale Ale) – mely az újhullámos sörfőzés legmeghatározóbb stílusa és Guinness jellegű barna sör egyaránt.
 
Elméleti tudásátadással egybekötött gyakorlati műhelymunka.
Első alkalommal árpamaláta, komló felhasználásával erjesztőtartályokba kerül az alapanyag, melyet 2 hét erjedési idő letelte után fogunk átfejteni, szűrni és palackozni.
 
A programon minden alapanyagot és eszközt biztosítunk a számodra!
A program során kóstolunk is, a készített italokat pedig természetesen hazaviheted.
 
A minimum életkor 18+ év.
 
Oktató: Riegler Róbert
A kurzus időtartama: 12 óra
Részvételi díj: 19.900,- Ft
(a két alkalom)
 
Időpont: (2 alkalom)
1. alkalom: 2023. október 21. (szombat)
09:00-17:00
2. alkalom: 2023. november 4. (szombat)
09:00-13:00

Fermentálás házilag

Kézműves gasztroprogram

Időpont:

2024. szeptember 27. (péntek) 15:00–17:00
-BETELT-

A kurzuson megismerheted azt az ősi tartósítási eljárást, amivel természetes probiotikus ételeket készíthetsz és miért hasznosak a szervezetünk számára a fermentált élelmiszerek és hogyan támogatják az immunrendszerünket.
 
Három féle fermentált savanyúságot készítünk idényzöldségekből a kurzus során. Ezeket a program végén haza lehet vinni, ezért 3 darab befőttesüveget szükséges mindenkinek hozni magával.
 

Oktató: Hajdú Veronika
Részvételi díj: 12.000 Ft

Tradicionális húzott rétes

Hagyományos ízek 

Időpont:
2023. szeptember 22. péntek         

15:00-18:30

 
A paraszti ünnepek nélkülözhetetlen süteménye volt. Az 1700 évek közepétől készítik, a 20. század elejére országosan elterjedt.
Hajszálvékonyra húzott, ropogós tésztarétegek, gazdagon töltelékkel, aranybarnára sütve.
A jó rétest mindenki szereti!
Mentsük meg és tanuljuk meg minél többen a lassan feledésbe merülő vidéki házi húzott réteskészítés titkát. A tésztakészítés fortélyait, a töltelék sokféleségét.
Édes vagy sós?
Hogyan nyújtsuk? –hogyan tekerjük? –Mikor nem szakad el a tészta? – Hogyan süssük ropogósra?
 
Élményprogramunkon mindenki készít, kóstol és természetesen csomagolhat is az elkészült finomságokból. Kérjük a résztvevőket, hogy tálcát hozzanak magukkal!
 

Oktató: Séfelné Horváth Ilona
A foglalkozás időtartama: 3,5 óra
Részvételi díj: 11.500,- Ft

Kürtőskalács készítés

Hagyományos ízek – sütés workshop

Időpont:

2024. április 12. (péntek) 15:00-17:00 

Ha hirtelen nasira vágysz, akkor gyere el hozzánk, és süssünk együtt kürtöskalácsot. Ha a sokak által közkedvelt finomság elkészítése nehézséget okoz, akkor mi megmutatjuk, hogy otthoni körülmények között hogy tudsz ízletes, és mutatós kürtöskaláccsal vásári hangulatot idézni otthonodban is.

Élményprogramunkon mindenki készít, kóstol és természetesen csomagolhat is az elkészült finomságokból. Kérjük a résztvevőket, hogy tálcát hozzanak magukkal!

Oktató: Prótárné Pintér Csilla, Prótár Róbert

A foglalkozás időtartama: 2 óra

Részvételi díj: 13.000,- Ft

További információ: +36 30 295 7571

Kovászolt Hegyháti tökmagos rozskenyér és házi búzacipó malátával

Kézműves gasztroprogram

Időpont: 

2023. június 4. (vasárnap) 14:00-19:00
 

Hamarosan beköszönt a nyár, kezdődnek a kerti partik, a bográcsban készülnek a finom étkek (melyekhez nekünk is lesznek tippjeink hamarosan induló Bográcsos kerti parti workshopunk-on).

Egy sütőben vagy kemencében is elkészíthető házi kenyér a gasztrohangulatot csak fokozni tudja és a családot is közelebb hozza J

Programunk során mindenki saját maga dagaszt, érlel, formáz és mintáz kézműves kenyereket, évtizedes tapasztalattal rendelkező pékmesterünk vezetésével.

Megválaszolatlan kérdés nem marad, és otthonra is készülünk számodra egy meglepetéssel!

Milyen kenyereket készíthetsz nálunk?

Saját recept szerint:

Hegyháti pirított tökmagos rusztikus rozskenyeret

Sörmalátával készített házi búzacipót.

A rozskenyeret jellemző karakteres ízvilághoz jól társítható tökmag, a búzakenyér pedig a hagyományos paraszti cipókat formázza.

Időpont:2023. június 4. vasárnap 14-19h

Kurzusoktató: Molnár Barnabás, Pékmester

Részvételi díj: 14.500-Ft

Regisztrálni az alábbi űrlapon lehet. A kurzusokon a résztvevők száma korlátozott. Az egyes workshopokra vonatkozóan a szabad helyeket az űrlapon tudja követni. Jelenleg csak az itt látható szabad helyek állnak rendelkezésre. 

Felhívjuk figyelmét, hogy a jelentkezés a regisztrációs díj befizetésével válik érvényessé.

A regisztrációval kapcsolatos további kérdéseire a Gyakran ismételt kérdéseknél talál választ.

Élményt ajándékozna?

Az alábbi lehetőségek közül választhat:

  1. Ha egy Ön által választott, konkrét foglalkozással szeretné meglepni szeretteit, barátait, akkor azt az alábbi jelentkezési lapon jelezze az „Ajándékba, másnak veszi a workshopot?” megjelölésével.

     

  2. Ha workshopjainkat ajándékba szánja, de nem tudja eldönteni, az ajándékozott melyik workshopnak örülne a legjobban, lehetősége van különböző értékű Ajándékutalványok vásárlására is. Ehhez kérjük kattintson IDE!

Az ajándékutalványok beváltása átmenetileg szünetel!

Megértését köszönjük!

A gasztroműhelyben egyedi igények esetén is szervezünk programokat. Kérje ajánlatunkat!

A programok helyszíne: az Ízes Vidék Gasztroműhely

Gyakran ismételt kérdések

Azonnali bankkártyás fizetéssel, vagy banki átutalással, mely választása esetén a fizetési határidő 3 nap. A regisztrációs díj bruttó ár.

A fizetési határidő elmulasztása esetén jelentkezését töröljük. Ezt követően a lenti jelentkezési űrlapon ismét foglalhatóvá válik ez a hely, mások számára is.

Ezekre a programokra nem lehet készpénzes fizetéssel jelentkezni. Kérjük válassza a bankkártyás fizetést vagy a banki átutalást.

  • az elméleti oktatással egybekötött gyakorlati munkát,
  • a termékek elkészítéséhez szükséges összes eszközt és alapanyagot,
  • a tanfolyami oktató anyag írásos leírását,
  • helyszíni frissítő fogyasztását.

Mindenképpen olyan ruhában, amelyben kényelmesen, komfortosan érzi magát, A ruhát védő kötényt természetesen biztosítunk a workshop idejére, de a konyhai munka során lehetséges, hogy a saját ruha is szennyeződik bizonyos mértékben a kötény által nem fedett helyen.

Legkorábban a kurzus kezdése előtt fél órával tudjuk fogadni, de legalább 15 perccel a kezdés előtt kérjük, hogy érkezzen meg.

Igen, a műhely előtt kialakított parkolókban lehetséges a díjmentes parkolás.

A tanfolyam kölcsönös bemutatkozással kezdődik, majd az oktató szóban bemutatja és elmagyarázza az órán elkészítendő ételeket, a hozzá felhasznált alapanyagokat és eszközöket, ezt követően a résztvevők csoportosan vagy egyénileg ( feladat jellegéhez igazodva) készítik el az ételt ( ételeket).

Természetesen valamennyi közösen vagy egyénileg elkészített étel hazavihető, amennyiben az étel jellege erre lehetőséget biztosít (kivétel a közösen főzött és elfogyasztott ételek). Környezetünk védelme érdekében örülünk ha hoz magával újrafelhasználható csomagolóanyagot.

Igen, lehetőség van egyéni/privát workshopok, illetve egyedi (pl. céges csapatépítők, baráti társaságok számára szóló, stb…) foglalkozások megrendezésére is maximum 12 fő-ig. Ezen foglalkozások árai, a létszám, az időtartam és a tematika függvényében személyre szabottan kerülnek kialakításra, így amennyiben ilyen jellegű eseményt szeretne igényelni, a részletek egyeztetéséért kérjük, írjon az alábbi e-mail címre:………….

Sajnos kísérő / megfigyelő jegy vásárlására nincs lehetőség. Amennyiben ismerős is szeretne részt venni a kurzuson erre egy teljes árú jegy megvásárlásával van lehetőség. A helyszínen történő regisztráció és fizetés nem lehetséges.

A tanfolyamokon készített ételek nagy része tartalmaz allergén összetevőt. Kivételt képeznek ez alól a különleges táplálkozási igényekre épülő gasztrokurzusok.

A workshop időpontja legkésőbb a workshopot megelőző 4 nappal átfoglalható egy másik időpontra. Időpont módosításra a workshop időpontja előtti 3 napon belül már nincsen lehetőség. Amennyiben új időpontra foglalna át, kérjük a workshop napja előtt legalább 4 nappal e-mailben jelezze!

Sajnos ez esetben erre a programra már nincs szabad helyünk. Érdemes visszalátogatnia, mert lemondás esetén a felszabaduló helyre ismét lehet regisztrálni, illetve azokat a programokat amelyek gyorsan megtelnek hamarosan újra hirdetjük.

Amennyiben további kérdése merül fel, keresse munkatársunkat az alábbi elérhetőségek valamelyikén:

Bohárné Szabó Mónika

  • e-mail: uh.ravsavofpen@akinom.enrahob
  • telefon: 0630/095-2701

A Vasvár Népfőiskola gazdag programkínálattal várja!

A nagytérségi népfőiskola célja egy olyan képző intézmény kialakítása, ahol a családi életre, a mindennapokra felkészítő tanfolyamokkal, kurzusokkal, rendezvényekkel hozzájárulhatunk értékeink megőrzéséhez.

Szellemiségében hordozza a nemzeti hagyományok megismertetését, és továbbvitelét, a helyi értékek, valamint az értékteremtő közösségek megőrzését és támogatását. Küldetése a vidék felemelése, a helyben való boldogulást segítő tudás és készségek átadása.

A Népfőiskola központja jelenleg Vasváron, a Békeházban működik, a képzéseinket itt, valamint a városban, illetve a Vasi-Hegyhát Natúrpark településein lévő, – térségi partnereink által működtetett – helyszíneken tartjuk. Az Ízes Vidék Gasztroműhely Oszkóban került kialakításra 2022-ben.


Ha nem szeretne lemaradni a Vasvár Népfőiskola programjairól...

Iratkozzon fel hírlevelünkre, melyből egy-egy hónap programjairól értesülhet és közvetlenül regisztrálhat az eseményekre. Mivel a rendezvényeink jelentős része limitált létszámú, így nem marad le a legnépszerűbb programokról sem.

A Gasztroműhelyben az ízek lavinája várja. Ne maradjon le változatos programjainkról!