+36 30 095 2701

uh.ravsavofpen@ofni

Véget ért a 2023-as Népfőiskolai Napközis Tábor!

Idén már második alkalommal nyitotta meg a tábor a kapuit. Az első napon a hangsúlyt az ismerkedésre, csapatépítésre fektettük. A csapatfeladatoknak köszönhetően hamar összehangolódott a csapat, így az egész heti közös táborozás jó hangulatban indult el.
A keddi napon a Vasvári Múzeum és egy rövid városnéző séta volt a program. A sétát és tárlatot Zágorhidi Czigány Balázs múzeumigazgató vezette. A gyerekeknek a nap folyamán lehetőségük volt pennával könyvjelzőt készíteni, érmét verni, korabeli ruhákat felpróbálni, íjászkodni.
A szerdai napon Kámba a Jeli Arborétumba látogattunk el, ahol az egésznapos túrázás mellett Pál Ferenc tartott egy játékos előadást a Vasi Hegyhát földrajzáról.

A csütörtöki napot a Vasvár Népfőiskola stúdiójában kezdtük, ahol Németh Márton segítségével, közösen megálmodtak egy forgatókönyvet, amit a délután folyamán az oszkói Szőlőhegyen le is forgattak. A gyerekek nagyon élvezték, hogy a saját maguk által kitalált történetet, hogyan is kelthetik életre. Az ebből készült kisfilm címe A milliós futás.
A tábort pénteken igazi strandolós élménynappal zártuk, a zalaegerszegi AquaCity Vízicsúszda és Élményparkban. Rengeteg közös élménnyel, kalanddal gazdagodtunk, új barátságok köttettek.

További hírek

Meseíró pályázat diákoknak – 2024

A Vasvár Népfőiskola Meseíró pályázatot hirdet, általános iskolás 5-8. évfolyamos diákok 3 fős csapatai számára.         A jelentkezők által beküldött pályázatokat a Vasvár Népfőiskola szakmai

Népfőiskolai Filmklub