+36 30 095 2701

uh.ravsavofpen@ofni

A cefrézés és a lepárlás művészete

A cefrétől a pálinkáig

A pálinkafőzés hagyománya hatással van a vidéki emberek életére, fontos szerepet játszik a hagyományok, a helyi kulturális, turisztikai és gasztronómiai értékek jelentőségének megőrzésében, átörökítésükben.

Komoróczi Lajos volt 2021. decemberében a Vasvári Népfőiskola vendégelőadója. Két alkalomból álló előadásán megtudhattuk mi történik a gyümölccsel amíg pálinka lesz belőle. Az előadás első része bemutatta, honnan indult és most hol tart a magánfőzés Magyarországon. Mit is nevezhetünk pálinkának és mik azok a feltételek, amiknek meg kell felelni.

Komoróczi Lajos hangsúlyozta, „Azt mutatom meg, hogy én hogyan csinálom, nem azt, hogy hogyan kell csinálni… de alapvető elvárásoknak feleljen meg.” Saját eszközökkel, videókkal szemléltette, hogyan is készül el nála a cefre, majd mit kell tenni, hogy igazán finom pálinkát készíthessünk. Szerencsénkre a kóstolóról is gondoskodott, így biztosítva a résztvevőket, hogy tudja miről is beszél.

További hírek

Meseíró pályázat diákoknak – 2024

A Vasvár Népfőiskola Meseíró pályázatot hirdet, általános iskolás 5-8. évfolyamos diákok 3 fős csapatai számára.         A jelentkezők által beküldött pályázatokat a Vasvár Népfőiskola szakmai

Népfőiskolai Filmklub