+36 30 095 2701

uh.ravsavofpen@ofni

Újra indulnak a Szentkúti Esték Vasváron

 A rendezvény sorozat célja a helyi közösség megerősítése mellett Vasvár és a Vasi-hegyhát kulturális és turisztikai programjainak színesítése. A Vasvári Nagytérségi Népfőiskoláért Alapítvány szellemiségével azonosulva a rendezvény sorozat első évadjában a Kárpát-medencei magyar és az itt élő nemzetiségek zenei hagyományait szeretnénk megmutatni egy kis világzenei kitekintéssel

Az egyik legeredetibb autentikus cigány zenét játszó zenekar, akik egyedi színpadi megjelenésükkel, hagyományos hangszereikkel, utánozhatatlan táncos előadásmódjukkal és bődületes energiájukkal járulnak hozzá a közönség garantált, mindent elsöprő hangulatához.

A zenekar bejárta már szinte az egész világot, koncerteztek Európa szerte, Ázsia több országában, többször az USA-ban és Mexikóban is. A sikerélmény mindenhol ugyanaz, önfeledt örömzene és tánc.

A több mint 30 éve működő banda a kezdetektől fogva slágereket hozott létre. A zenekar folyamatosan új stílusú és megjelenésű dalokkal készül, hogy minél színesebbé tegye a repertoárt és mindenki számára elérhetővé váljon az igazi Parno Graszt életérzés.

Évről-évre szintén elismert előadókkal kollaborál a zenekar, idetartozik a Bohemian Betyars, Punnany Massif, Bagossy Brothers, Kávészünet és habár eltérő stílus de a Pogány Indulóval is kiválóan együttműködik a zenekar dinamikája.

A 6 fős zenekar (amely alkalomadtán 8 főre bővül), egy családot alkot. A tagok közötti kapcsolat megrendíthetetlen, mivel mindenki rokonságban áll mindenkivel. Talán ez lehet a zenekar sikerének egyik titka, a törhetetlen egység.

kapunyitás: 18:15

Hátralévő idő

nap
óra
perc

A Magyar Örökség díjjal kitüntetett Pál István Szalonna és bandáját a Kárpát- medence népzenéjének a szeretete hívta életre. Hivatásukként választották ennek a csodálatos világnak a tanulását, tanítását és megismertetését szűkebb hazánkban és szerte a nagyvilágban. Olyan örömzene a muzsikájuk, mely minden korosztály számára érthetővé és szerethetővé teszi a saját és a velünk élő nemzetségek hagyományos kultúráját. A szívet szorongató lassú dallamok, a virtuóz legényesek, a csárdások különleges világa, mind-mind megtalálható repertoárjukban. Hangszereik között hallhatók a hagyományos paraszti világ furulyái, dudái, a vonóshangszerek robosztus megszólalása és a méltón HUNGARIKUMMÁ vált cimbalom és tárogató is. Mindezeket a legszebb hangszer hangja, az emberi ének ragyogja be.

A zenekar tagjai mind a mai napig, a nemrégiben hetven esztendős Prima Primissima díjas Magyar Állami Népi Együttes muzsikusai. Éltető erejük az a szeretet, ahogyan a zenekart fogadják az ország legkisebb falvaiban és a világ legnagyobb színpadjain egyaránt.

kapunyitás: 17:00

Hátralévő idő

nap
óra
perc

Kevés zenekar mondhatja el magáról, hogy már több, mint 35 éve töretlen erővel, az idő, a divatok múlásával nem törődve, a nehézségeket leküzdve, a sikereket ügyesen kezelve létezik és dolgozik.

Nos, ez a Csík Zenekar.

Jövőbeli műsorainkban a közönségünk által szeretett igényes, sokszínű zenei világunkat visszük tovább az új dalainkban, miközben megidézzük azokat a régi szép összeállításokat is, amelyek nemcsak a mi szívünkben, a közönségünk lelkében, hanem az utóbbi évtizedek magyar zenei palettáján is nyomot hagytak végérvényesen.

kapunyitás: 18:15

Hátralévő idő

nap
óra
perc

Vásárolja meg a jegyét időben, kedvezményesen!

Jegyáraink:
Early Bird jegyek: 3 000,- Ft/fő
(2024. 05. 09. 8:00 – 2024. 05. 21. 23:59)
 
Elővételes jegyek: 4 000,- Ft/fő (a koncertek kezdete előtt 24 óráig vásárolható)
 • Parno Graszt koncert: 2024. 05. 22. 0:00 – 2024. 06. 29. 19:00 óráig
 • Szalonna és bandája & Kármentő zenekar koncert: 2024. 05. 22. 0:00 – 2024. 07. 20. 17:00 óráig
 • Csík zenekar koncert: 2024. 05. 22. 0:00 – 2024. 08. 03. 19:00 óráig
 
Helyszínen: 5 500,- Ft/fő
 
Bérletek:
 • Early bird bérlet (limitált): 9 000,- Ft/fő (3 koncertre jogosít fel, 1 fő belépésére)
  2024. 05. 09. 8:00 – 2024. 05. 16. 23:59 óráig
 • Bérlet (limitált): 10 500,- Ft/fő (3 koncertre jogosít fel, 1 fő belépésére)
  2024. 05. 17. 00:00 – 2024. 05. 29. 19:00 óráig
 
10 éves kor alatt a belépés ingyenes!

Foglalja le a helyét most!

Regisztrálni az alábbi űrlapon lehet. Az eseményeken a résztvevők száma korlátozott. Az programra vonatkozóan a szabad helyeket az űrlapon tudja követni. Jelenleg csak az itt látható szabad helyek állnak rendelkezésre. 

Felhívjuk a figyelmet, hogy ha a jelentkezési lap 1. Rendezvény kiválasztása pontnál nincs a rendezvény neve vagy szabad hely feltüntetve, abban az esetben az adott rendezvényre további szabad hely nem áll rendelkezésre.

Az Önnel érkezők helyét a rendezvényen egy regisztrációval lefoglalhatja, azonban ügyeljen arra, hogy minden résztvevő részére külön meg kell fizetni a regisztrációs díjat. Ezért kérjük, a rendezvény kiválasztásakor állítsa be azt is, hányan érkeznek. Az összesített regisztrációs díj ennek alapján kerül meghatározásra. 

Felhívjuk figyelmét, hogy a jelentkezés a regisztrációs díj befizetésével válik érvényessé. A regisztrációs díj a következő módokon rendezhető:

 • azonnali bankkártyás fizetéssel,
 • banki átutalással, mely választása esetén a fizetési határidő 3 nap.
 

A regisztrációval kapcsolatos további kérdéseire a Gyakran ismételt kérdéseknél talál választ.

Gyakran ismételt kérdések

Jegyet ezen a weboldalon tud vásárolni. Felhívjuk figyelmét, hogy a jelentkezés a regisztrációs díj befizetésével válik érvényessé. A regisztrációs díj a következő módokon rendezhető:

 • azonnali bankkártyás fizetéssel,
 • banki átutalással, mely választása esetén a fizetési határidő 3 nap.

A belépőjegy bruttó ár.

Ezekre a programokra nem lehet készpénzes fizetéssel jelentkezni. Kérjük válassza a bankkártyás fizetést vagy a banki átutalást.

Amennyiben ez nehézségekbe ütközik, a helyszínen is lehet majd jegyet vásárolni, vagy  keresse munkatársunkat az alábbi elérhetőségek valamelyikén:
Tóth Tamás:  e-mail: uh.ravsavofpen@samat.htot; telefon: +36306850759

Általában 45 perccel a koncertek kezdete előtt lesz a kapunyitás, tehát 18.15-kor, kivéve a 2024.07.21. Pál István Szalonna és bandája koncert, ahol az előzenekar kezd 17.30-kor így a kapunyitás 17.00-kor lesz.

A helyszín: Vasvár, Szentkúti színpad.

GPS koordináta: Szélesség N47°2,739′ Hosszúság E 16° 47,330′ Hunyadi János utca, majd a Kismákfai utca felől érdemes megközelíteni. 

Gépjárművel a Vasvár Hunyadi utca, majd Kismákfai utca felől.

Gyalogosan a Vasvári Csónakázó-tó felől a Szentkúti kápolna felé.

A rendezvény helyszíne mellett kialakított ideiglenes parkolókban lesz lehetőség a parkolásra. A helyszínen segítjük a könnyű eligazodást.

Igen. Az esőhelyszín: Vasvári Általános Iskola sportcsarnoka (9800 Vasvár, József Attila utca 23-25.)

Ha a programok az esőhelyszínen kerülnek megrendezésre, azt a kezdést megelőzően a facebook oldalunkon is jelezni fogjuk. https://www.facebook.com/vasvar.nepfoiskola

11 éves kortól kell jegyet váltani a rendezvényre. 10 éves vagy annál fiatalabb résztvevőket is szívesen látunk, ők felnőtt kísérővel belépőjegy nélkül (ingyenesen)  tudnak részt venni a programon.

Igen, a helyszínen vásárolt jegyek 5500 Ft-ba kerülnek. Azt javasoljuk azonban, hogy előre váltott jeggyel érkezzenek a programra, hogy elkerüljék a sorbanállással kapcsolatos esetleges várakozást.

Nem szükséges kinyomtatni az e-mailben lévő jegyeket. Azonban kérjük, hogy a belépéskor a telefonján a jegyre keressen rá, nyissa meg a file-t és a jegyen szereplő QR kódot, hogy kollégáink gyorsan be tudják engedni az érkezőket és elkerülhessük a sorbanállást.

Természetesen, a helyszínen lesz büfé.

Kérlek vásárlás előtt alaposan tekintse át az Általános szerződési feltételeket. Külön felhívjuk a figyelmét az alábbiakra:

Az online fizetést követően a Jelentkezőt a 45/2014. (II. 26.) Korm. rendelet kormányrendelet 1. §. (4) b) bekezdése alapján a rendezvényen történő részvétel igénybe vételétől való elállási jog nem illeti meg, tehát a Jelentkező a regisztrációs díjat annak megfizetését követően semmilyen jogcímen nem jogosult az Alapítványtól visszakövetelni.

A népfőiskola általános szerződési feltételei közt a honlapon az alábbi linken: https://nepfovasvar.hu/aszf_szentkutiest/ 

A Népfőiskola zenés-táncos eseményekre vonatkozó általános szerződési feltételeinek melléklete az alábbi linken: https://nepfovasvar.hu/aszf_szentkutiest/

Amennyiben további kérdése merül fel, keresse munkatársunkat az alábbi elérhetőségek valamelyikén:
Tóth Tamás
e-mail: uh.ravsavofpen@samat.htot
telefon: +36306850759