+36 30 095 2701

uh.ravsavofpen@ofni

Részletek

Váltsuk valóra a nádasdi iskolások megálmodott közösségi tereit!!

A “Közösség – Tér – Település” program csapatával 2023. októberében érkeztünk Nádasdra azért, hogy a helyi iskolásokkal közösen megtervezzük, majd 2024. nyarán velük és felnőtt segítőkkel közösen felépítsük az ő, saját szabadtéri közösségi terüket.

Az első hónapokban ismerkedtünk a településsel és az ott élőkkel majd 2024. januárjában megkezdődött a közös gondolkodás az iskolásokkal. A kisebbek a szánkódomb környékére, a nagyobbak pedig az iskola előtti parkba álmondnak egy-egy vagány és kalandos, illetve kényelmes és heverészős közösségi teret. Olyanokat, amelyekben a szünet tényleg kikapcsolódás és ahova suli után is érdemes visszajönni.

Az iskolások terveznek és építenek is majd. A megvalósításhoz szükséges pénz összegyűjtése azonban a felnőttek feladata. Ezért hoztuk létre ezt az oldalt.

Arra kérjük: legyen társunk ebben a kalandban és adományával támogassa a nádasdi iskolások közösségi tereinek megvalósítását!

Galéria

Previous slide
Next slide

Képek a közösségi tervezési alkalmakról. Bővebb információ a Közösség-Tér-Nádasd program Facebook és Instagram oldalain, továbbá a Hétdombi Hírek cikkeiben olvasható.

Támogasa a nádasdi iskolások közösségi tereinek megvalósítását!

Az alábbi űrlapban azért kérjük el a nevét és az e-mail címét, hogy havonta értesíteni tudjuk a tervezés és az adománygyűjtés folyamatáról.

A támogatással kapcsolatos további kérdésekre a Gyakran ismételt kérdéseknél talál választ.

Hátralévő idő

nap
óra
perc
másodperc

Gyakran ismételt kérdések

A tervek 2024. májusáig alakulnak. Először skiccek készülnek a lehetséges koncepciókról, majd ezeket pontosítjuk, alakítjuk egyre jobban az iskolások igényeihez. A tervek alakulásáról folyamatosan beszámolunk a Közösség – Tér – Nádasd program Facebook és Instagram oldalain. Továbbá itt, az adománygyűjtő oldal fényképei között is publikáljuk azokat.

A pontos összeg persze a végleges tervektől függ. Az eddig tapasztalataink alapján azonban meg tudjuk becsülni a szükséges összeget: megközelítőleg 3 millió Ft-ra lesz szükség a tervek megvalósításához. Becslésünket az elmúlt évek, más településeken megvalósított közösségi építéseinek tapasztalataira és építési költségeire alapozzuk.

Nem, egyéb módon is gyűjtünk. Például adománygyűjtő perselyeket helyeztünk el Nádasdon és a környéken és május elsejére tervezünk egy adománygyűjtő retró majálist is. De további terveink is vannak. Mindezekről folyamatosan hírt adunk a Közösség – Tér – Nádasd program Facebook és Instagram oldalain.

Erről kéthetente adunk hírt a Közösség – Tér – Nádasd program Facebook és Instagram oldalain.

Nem, dehogy! Például azzal is, hogy bekapcsolódsz – az iskolások tervezését követő és a forrásgyűjtésről folyamatosan gondolkodó – „keresztszülőiértekezletek” sorozatába. Ezek tervezett időpontjai: március 22., április 12. és május 17. Vagy azzal, hogy építőanyagot ajánlasz fel és persze oly módon is, hogy nyáron eljössz majd építeni.

A közösségi építés tervezett időpontja 2024. július 8-ai hét.

Az adományok a Vasvári Nagytérségi Népfőiskoláért Alapítvány bankszámlájára kerülnek. Az adománygyűjtés végén az alapítvány az összegyűjtött pénzt átutalja a “EGYÜTT NÁDASDÉRT” Egyesületet számlájára, ahonnan az építés költségeinek kifizetése történik.

Adományok gyűjtésére a legjobb szervezeti forma az alapítvány. A Vasvári Nagytérségi Népfőiskoláért Alapítvány Nádasd község régi szakmai partnere és van már adománygyűjtési tapasztalata, továbbá professzionális pénzügyi menedzsmenttel rendelkezik.

Az adományokat 2024. június 19-ig gyűjtjük. Azért eddig, mert ekkor lesz az adománygyűjtő kampányunk záróeseménye, Dés László „Dalok egy zongorára”  című előadói estje.

Az építést követően közzéteszünk egy beszámolót, amelyben összefoglaljuk a közösségi terek megépítésének költségeit.

Egyrészt Közösség-Tér-Nádasd program Facebook és Instagram oldalain. Másrészt a Hétdombi Hírek minden számában beszámolunk az elmúlt hónap eseményeiről és írunk arról is, hogy mi várható a közeljövőben. Ezek a cikkek itt is olvashatók.