fbpx

+36 30 095 2701

uh.ravsavofpen@ofni

Tradicionális húzott rétes

A paraszti ünnepek nélkülözhetetlen süteménye volt. Az 1700 évek közepétől készítik, a 20. század elejére országosan elterjedt.
Hajszálvékonyra húzott, ropogós tésztarétegek, gazdagon töltelékkel, aranybarnára sütve. A jó rétest mindenki szereti!
Mentsük meg és tanuljuk meg minél többen a lassan feledésbe merülő vidéki házi húzott réteskészítés titkát. A tésztakészítés fortélyait, a töltelék sokféleségét.
Édes vagy sós?
Hogyan nyújtsuk? –hogyan tekerjük? –Mikor nem szakad el a tészta? – Hogyan süssük ropogósra?
Élményprogramunkon mindenki készít, kóstol és természetesen csomagolhat is az elkészült finomságokból. Kérjük a résztvevőket, hogy tálcát hozzanak magukkal!
Oktató: Séfelné Horváth Ilona
A kurzus időtartama: 3,5 óra
Részvételi díj: 11.500,- Ft

dátum

2023 szept 22
Lejárt dátum!

időpont

15:00 - 18:30

helyszín

Gasztroműhely
9825 Oszkó, Rákóczi u. 51.

Szervező

Böde - Tóth Zsanett
Telefon
+36-30-931-7140
Email
uh.ravsavofpen@ttenasz.htot.edob