
Tradicionális húzott rétes – ÚJRA!
A paraszti ünnepek nélkülözhetetlen süteménye volt. Az 1700 évek közepétől készítik, a 20. század elejére országosan elterjedt.
Hajszálvékonyra húzott, ropogós tésztarétegek, gazdagon töltelékkel, aranybarnára sütve. A jó rétest mindenki szereti!
Mentsük meg és tanuljuk meg minél többen a lassan feledésbe merülő vidéki házi húzott réteskészítés titkát. A tésztakészítés fortélyait, a töltelék sokféleségét.
Édes vagy sós?
Hogyan nyújtsuk? –hogyan tekerjük? –Mikor nem szakad el a tészta? – Hogyan süssük ropogósra?
Élményprogramunkon mindenki készít, kóstol és természetesen csomagolhat is az elkészült finomságokból.
Oktató: Séfelné Horváth Ilona
A kurzus időtartama: 3,5 óra
Részvételi díj: 11.500,- Ft
Regisztrálok:
https://nepfovasvar.hu/szolgaltatasok/izes-videk-gasztromuhely-programok/#programok