Tradicionális húzott rétes készítés
A paraszti ünnepek nélkülözhetetlen süteménye volt. Az 1700 évek közepétől készítik, a 20. század elejére országosan elterjedt.
Hajszálvékonyra húzott, ropogós tésztarétegek, gazdagon töltelékkel, aranybarnára sütve. A jó rétest mindenki szereti! Mentsük meg és tanuljuk meg minél többen a lassan feledésbe merülő vidéki házi húzott réteskészítés titkát. A tésztakészítés fortélyait, a töltelék sokféleségét.
Édes vagy sós? Hogyan nyújtsuk? Hogyan tekerjük? Mikor nem szakad el a tészta? Hogyan süssük ropogósra?
Élményprogramunkon mindenki készít, kóstol és természetesen csomagolhat is az elkészült finomságokból. Kérjük a résztvevőket, hogy tálcát hozzanak magukkal!
Oktató: Séfelné Horváth Ilona és Sejber Alinka