+36 30 095 2701

uh.ravsavofpen@ofni

Tradicionális húzott rétes készítés

A paraszti ünnepek nélkülözhetetlen süteménye volt. Az 1700 évek közepétől készítik, a 20. század elejére országosan elterjedt.
Hajszálvékonyra húzott, ropogós tésztarétegek, gazdagon töltelékkel, aranybarnára sütve. A jó rétest mindenki szereti! Mentsük meg és tanuljuk meg minél többen a lassan feledésbe merülő vidéki házi húzott réteskészítés titkát. A tésztakészítés fortélyait, a töltelék sokféleségét.
Édes vagy sós? Hogyan nyújtsuk? Hogyan tekerjük? Mikor nem szakad el a tészta? Hogyan süssük ropogósra?
Élményprogramunkon mindenki készít, kóstol és természetesen csomagolhat is az elkészült finomságokból. Kérjük a résztvevőket, hogy tálcát hozzanak magukkal!

Oktató: Séfelné Horváth Ilona és Sejber Alinka

  • 00

    Nap

  • 00

    óra

  • 00

    perc

  • 00

    másodperc

dátum

2024 okt 19

időpont

08:00 - 13:00

Résztvételi díj

14,000.00HUF

helyszín

Gasztroműhely
9825 Oszkó, Rákóczi u. 51.

Szervező

Böde - Tóth Zsanett
Telefon
+36-30-931-7140
Email
uh.ravsavofpen@ttenasz.htot.edob