Tradicionális húzott rétes
A paraszti ünnepek nélkülözhetetlen süteménye volt. Az 1700 évek közepétől készítik, a 20. század elejére országosan elterjedt.
Hajszálvékonyra húzott, ropogós tésztarétegek, gazdagon töltelékkel, aranybarnára sütve.
A jó rétest mindenki szereti!
Mentsük meg és tanuljuk meg minél többen a lassan feledésbe merülő vidéki házi húzott réteskészítés titkát. A tésztakészítés fortélyait, a töltelék sokféleségét.
Édes vagy sós?
Hogyan nyújtsuk? –hogyan tekerjük? –Mikor nem szakad el a tészta? – Hogyan süssük ropogósra?
Hajszálvékonyra húzott, ropogós tésztarétegek, gazdagon töltelékkel, aranybarnára sütve.
A jó rétest mindenki szereti!
Mentsük meg és tanuljuk meg minél többen a lassan feledésbe merülő vidéki házi húzott réteskészítés titkát. A tésztakészítés fortélyait, a töltelék sokféleségét.
Édes vagy sós?
Hogyan nyújtsuk? –hogyan tekerjük? –Mikor nem szakad el a tészta? – Hogyan süssük ropogósra?
Élményprogramunkon mindenki készít, kóstol és természetesen csomagolhat is az elkészült finomságokból. Kérjük a résztvevőket, hogy tálcát hozzanak magukkal!
Oktató: Séfelné Horváth Ilona
A foglalkozás időtartama: 4 óra
Részvételi díj: 11.500,- Ft
A foglalkozás időtartama: 4 óra
Részvételi díj: 11.500,- Ft
DÁTUM: 2023.október 28. szombat 09:00-13:00
HELYSZÍN: Oszkó, Ízes Vidék Gasztroműhely
HELYSZÍN: Oszkó, Ízes Vidék Gasztroműhely
Regisztrálni az alábbi linken tudsz:
https://nepfovasvar.hu/szolgaltatasok/izes-videk-gasztromuhely-programok/#programok
https://nepfovasvar.hu/szolgaltatasok/izes-videk-gasztromuhely-programok/#programok