+36 30 095 2701

uh.ravsavofpen@ofni

SZALONNA ÉS BANDÁJA—Szentkúti Esték II/III

A Magyar Örökség díjjal kitüntetett Pál István Szalonna és bandáját a Kárpát- medence népzenéjének a szeretete hívta életre. Hivatásukként választották ennek a csodálatos világnak a tanulását, tanítását és megismertetését szűkebb hazánkban és szerte a nagyvilágban. Olyan örömzene a muzsikájuk, mely minden korosztály számára érthetővé és szerethetővé teszi a saját és a velünk élő nemzetségek hagyományos kultúráját.

A szívet szorongató lassú dallamok, a virtuóz legényesek, a csárdások különleges világa, mind-mind megtalálható repertoárjukban. Hangszereik között hallhatók a hagyományos paraszti világ furulyái, dudái, a vonóshangszerek robosztus megszólalása és a méltón HUNGARIKUMMÁ vált cimbalom és tárogató is. Mindezeket a legszebb hangszer hangja, az emberi ének ragyogja be.

A zenekar tagjai mind a mai napig, a nemrégiben hetven esztendős Prima Primissima díjas Magyar Állami Népi Együttes muzsikusai. Éltető erejük az a szeretet, ahogyan a zenekart fogadják az ország legkisebb falvaiban és a világ legnagyobb színpadjain egyaránt.

—-

Előzenekar: Kármentő
A Kármentő Zenekar alapításának apropója egy rendszerváltozás utáni Magyar Bál megrendezésének az ötlete volt, magyar viselettel, ételekkel és zenével. A bál sikere után az ideiglenesnek indult formáció aztán folytatta az együtt zenélést. A zenekar a Kárpát-medencei magyarság szinte minden területének zenéjét igyekszik bemutatni.

Kapunyitás: 17:00
Kezdés: 17:30
Időpont: 2024. július 21. (vasárnap)
Helyszín: Szentkút Színpad, Vasvár

Jegyvásárlás:
https://nepfovasvar.hu/szolgaltatasok/szentkuti-estek 

 • 00

  Nap

 • 00

  óra

 • 00

  perc

 • 00

  másodperc

dátum

2024 júl 21

időpont

17:00

Szervező

Nagy Kriszta
Telefon
+36305858322