+36 30 095 2701

uh.ravsavofpen@ofni

Hagyományos ízek – sütés workshop /Tradicionális húzott rétes/

A paraszti ünnepek nélkülözhetetlen süteménye volt. Az 1700 évek közepétől készítik, a 20. század elejére országosan elterjedt. Hajszálvékonyra húzott, ropogós tésztarétegek, gazdagon töltelékkel, aranybarnára sütve.
A jó rétest mindenki szereti!

Mentsük meg és tanuljuk meg minél többen a lassan feledésbe merülő vidéki házi húzott réteskészítés titkát. A tésztakészítés fortélyait, a töltelék sokféleségét.
Édes vagy sós?
Hogyan nyújtsuk? –hogyan tekerjük? –Mikor nem szakad el a tészta? – Hogyan süssük ropogósra?
Élményprogramunkon mindenki készít, kóstol és természetesen csomagolhat is az elkészült finomságokból.

A kurzus időtartama: 3,5 óra

Helyszín: Gasztroműhely, Oszkó

Időpont:
2022. november 26. (szombat) 9 óra

Réteskészítést bemutatja:
Séfelné Horváth Ilona

Részvételi díj: 11.500,- Ft

Regisztráció: https://nepfovasvar.hu/szolgaltatasok/izes-videk-gasztromuhely-programok/

dátum

2022 nov 26
Lejárt dátum!

időpont

09:00 - 12:30

helyszín

Gasztroműhely
9825 Oszkó, Rákóczi u. 51.