Hagyományos ízek – sütés workshop /Tradicionális húzott rétes/
A paraszti ünnepek nélkülözhetetlen süteménye volt. Az 1700 évek közepétől készítik, a 20. század elejére országosan elterjedt. Hajszálvékonyra húzott, ropogós tésztarétegek, gazdagon töltelékkel, aranybarnára sütve.
A jó rétest mindenki szereti!
Mentsük meg és tanuljuk meg minél többen a lassan feledésbe merülő vidéki házi húzott réteskészítés titkát. A tésztakészítés fortélyait, a töltelék sokféleségét.
Édes vagy sós?
Hogyan nyújtsuk? –hogyan tekerjük? –Mikor nem szakad el a tészta? – Hogyan süssük ropogósra?
Élményprogramunkon mindenki készít, kóstol és természetesen csomagolhat is az elkészült finomságokból.
A kurzus időtartama: 3,5 óra
Helyszín: Gasztroműhely, Oszkó
Időpont:
2022. november 26. (szombat) 9 óra
Réteskészítést bemutatja:
Séfelné Horváth Ilona
Részvételi díj: 11.500,- Ft
Regisztráció: https://nepfovasvar.hu/szolgaltatasok/izes-videk-gasztromuhely-programok/