+36 30 095 2701

uh.ravsavofpen@ofni

Fumu baba készítés

Mi a fene az a fumu?

Egy csecsemő nagyságú, babát formáló ünnepi kalács, melyet a zalai Hetésben a 19-20. században keresztelők és lakodalmak alkalmával készítettek. Az alapja egy kelt tészta, melyet három különböző töltelékű rúdból fonnak, majd lány vagy fiú alakúra mintáznak.

Szerencsére nem merült teljesen feledésbe a fumusütés hagyománya, fiatalok is készítik ezt a fonott kalácskülönlegességet, amely az életet és a termékenységet szimbolizálja. Ráadásul még finom is!

Anita megmutatja nektek, hogyan kell elkészíteni, megformálni aztán megsütni ezt a gyermeket és közben a történetéről is mesél.

dátum

2025 máj 16
Lejárt dátum!

időpont

15:00 - 19:00

Résztvételi díj

18,000.00HUF

helyszín

Gasztroműhely
9825 Oszkó, Rákóczi u. 51.

Szervező

Bohárné Szabó Mónika
Telefon
+36300952701
Email
uh.ravsavofpen@akinom.enrahob